Tom Schamp - Otto in de sneeuw

"Een kartonboek dat je in twee richtingen kunt lezen." 
ottosneeuw.jpg

Tom Schamp - Otto in de sneeuw

Door: Ineke Debels
 
Het nieuwe kartonboek van Tom Schamp is het derde deel in de internationaal succesvolle reeks over Otto. Eerder verschenen Otto rijdt heen en weer en Otto in de stad. De originele reeks bestaat uit lusboeken. Dat zijn boeken die je in twee richtingen kan lezen. Je kan starten van voor, maar ook vanachter; en je kan het boek op zijn kop draaien en gewoon verder ‘lezen’. Otto gaat deze keer op skivakantie. Het is een lange rit tot de bergen en als hij er is, kan hij skilift op en berg af…
 
Het is een boek vol verassingen, waar je nieuwe details blijft ontdekken en dat je steeds opnieuw en steeds anders lezen kan. Tom Schamp heeft een heel eigen stijl en humor. Hij kiest voor drukke pagina’s vol gekke en ongewone details (bv. een telefoon als auto…), precies deze fantasievolle gebouwen, auto’s en figuren maken van het lezen van dit kijkboek een nog intensere ervaring. Kinderen houden van dit soort grapjes. Volwassenen herkennen de knipogen van Schamp naar het werk van collega’s als Leo Timmers.
 
Dit boek is een plezier voor kleine jongens die dol zijn op auto’s, het is een boek dat eruit springt, omwille van het grote kartonformaat, het concept en het prachtige kleurenpallet.
Otto in de sneeuw
Vanaf 4 jaar
Auteur en illustrator: Tom Schamp
Lannoo, 2010
 

  

« Terug

bol

Bestel
Tom Schamp - Otto in de sneeuw
via de internet boekhandel bol