Annelore Parot - Yumi en Kimono

"Voor wie houdt van leuke motiefjes, exotische poppetjes en een beetje japanse kitsch." 
yumi.jpg

Annelore Parot - Yumi en Kimono

Japanse meisjes
 
(Door Ineke Debels)
 
Yumi en Kimono zijn twee prachtige meisjesboeken. Voor wie houdt van leuke motiefjes, exotische poppetjes en een beetje japanse kitsch.
Hoofdpersonages zijn de schattige kokeshi’s, houten gelukspoppetjes, die je overal in het westen ziet opduiken. Ze komen in deze boeken tot leven. Yumi is een van hen, samen met haar vriendinnen Sakumi, Ayuka, Madori… neemt ze je mee naar haar wereld. Vol mooie kimono’s, verkleedpartijtjes, leuke kapsels, lieve poppetjes en accessoires (waaiers, speldjes, haarkammetjes, mutsjes). Echte girly boeken, om in te kijken, en in weg te dromen.
 
De boeken zijn heel mooi afgewerkt, met leer en stof op de kaft, met flapjes, kijkgaatjes en envelopjes binnenin. De kleurenpracht valt op, en de drukke motieven, die heel oosters aandoen en verwijzen naar de originele stoffen van de japanse klederdracht. De tekst staat ook vol met japanse tekens (en hun uitspraak erbij). Zo leer je heel voorzichtig enkele typisch Japanse woorden als konnichiwa (goeiedag), aligato (dankjewel) en kenmerkende Japanse gebruiken (kersenbloesems, drakenvliegers, sushi en sashimi, badhuizen, …)
Kleine zoekopdrachtjes begeleiden de jonge lezertjes doorheen het boek (zoek de passende waaier bij mijn kimono, zoek het knuffeldier bamboe, wat is eetbaar en wat niet, zoek de schooluniformen). Maar deze boeken vertederen vast ook grote meisjes.
 
Yumi
Kimono
Vanaf 4 jaar
Auteur en illustrator: Annelore Parot
Davidsfonds/Infodok – Gottmer, 2010

  

« Terug

bol

Bestel
Annelore Parot - Yumi en Kimono
via de internet boekhandel bol