Leo Timmers - Meneer René

"Een grote knipoog naar de surrealistische Belgische kunstenaar René Magritte" 
meneerrene.jpg

Leo Timmers - Meneer René

(Door Ineke Debels)
 
Kunstig
 
Dit bijzonder kleurrijk en origineel prentenboek van Vlaamse illustrator Leo Timmers – zijn eerste bij Querido – is een grote knipoog naar de surrealistische Belgische kunstenaar René Magritte. Die woonde 24 jaar lang op een boogscheut van Timmers’ huis. Timmers zelf won al 5 keer de Prijs van de Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen en een Boekenpluim.
 
Kunstschilder meneer René zit in een dipje. Niemand koopt zijn schilderijen en dus heeft hij ook geen centen meer. Alles wat meneer René schildert lijkt net echt. Tot de voorwerpen op een dag ook allemaal echt worden, dankzij het bezoek van een vreemde heer met een bolhoed! Een appel, een auto, een cruise-schip, een vliegtuig... Meneer René blijft maar schilderen. Er is zoveel wat hij hebben wil! Maar het liefste van al wil hij Roos gelukkig maken...
 
Dit boek is een feest van kleur, Timmers heeft een heel eigen en herkenbare stijl. Hij introduceert bijzonder hartelijke dierenpersonages, vertelt in zijn illustraties een intens warm en menselijk verhaal vol humor.
 
Meneer René
Vanaf 4 jaar
Auteur en illustrator: Leo Timmers

Querido, 2010 

« Terug

bol

Bestel
Leo Timmers - Meneer René
via de internet boekhandel bol