Julia Donaldson - Rockie

"Een ode aan de creativiteit en dromen van kinderen. " 
rockie.jpg

Julia Donaldson - Rockie

(Door Ineke Debels)
 
In Rockie komen twee tijden en twee kunststijlen bij elkaar: de rostschilderijen uit de oertijd en eigentijdse graffiti...
 
Terwijl zijn moeder rotsschilderingen maakt en zijn vader op dieren jaagt, verveelt oertijdbaby Rockie zich mateloos. Tot hij een kwast en een paar potten verf te pakken krijgt en de schilderingen van zijn moeder heel wat vrolijker maakt met kleurige strepen en sterren. Zijn ouders zijn allesbehalve blij. Ze dreigen dat de mammoet hem zal komen halen om hem aan de grote bruine beer te voeren. En inderdaad: in het holst van de nacht wordt Rockie met een zwaai van zijn bed gelicht... maar hij wordt helemaal niet naar de bruine beer gebracht.
 
Hij mag zich naar hartelust uitleven op de muren van het mammoethol. Daarna wordt de kleine Picasso teruggebracht naar zijn bedje in zijn eigen grot, waar hij kan dromen van de mooiste rotsschilderingen.
De illustraties zijn vrij donker en wijzen naar het duistere van de oertijd en de nacht. De kleur en licht die Rockie in de illustraties brengt, duiden op zijn artistieke en creatieve talent. De tekst op zich is vrij makkelijk voor te lezen, heel ritmisch en op rijm. Het is een leuke ode aan de creativiteit en dromen van kinderen. Kleur moet kunnen !
 
Rockie
Vanf 4 jaar
Auteur: Julia Donaldson
Illustrator: Emily Gravett
Lemniscaat, 2010

  

« Terug

bol

Bestel
Julia Donaldson - Rockie
via de internet boekhandel bol