Martin Thomas - Schilderen met kinderen

"Vele knutselboeken" 
schilderenkinderen.jpg

Martin Thomas - Schilderen met kinderen

(door Ineke Debels)
 
Voor wie zijn vingers voelt tintelen en nog meer naar hartelust wil kriebelen, doedels maken, tekenen en experimenteren zijn er heel wat mooie, kwalitatieve ‘tekenboeken’. Kort zet ik een aantal aanraders voor creatieve kids op een rijtje:
 
*Mijn teken- en plakboek
Een boek om in te knippen en plakken. Met maskers, kleurplaten en stickers. Het boek is vrolijk en kleurig, geeft opdrachten die je op een heel andere manier naar illustraties doet kijken (kleur eenzelfde tekening als nacht en als dag, verzin vreemde wezens met stickers, geef dieren een verschillende gelaatsuitdrukking, knip je eigen maskers uit). De illustraties in dit boek zijn vrij basic, vooral nadruk op vorm en kleur. De afwerking, detail, emotie etc. komt van de kinderen die erin werken. Leuk!
 
Vanaf 6 jaar
Auteur: Deplhine Chedru
Lannoo, 2010
 
*Zo teken je dieren
Hoe teken je een heleboel dieren op een eenvoudige manier? Stap voor stap leer je een muis, schaap, papegaai, kikker, walvis en nog veel meer dieren tekenen. Vrolijke versjes smukken dit tekenboek op. Er zitten zelfs wat tekenraadseltjes in. Leuke tekenles voor creatievelingen, maar geen boek waar je zelf naar hartelust in mag kleuren...
 
Vanaf 8 jaar
Auteur: James Kruss
Leopold, 2010
 
*Het grote reken/tekenboek
Deze Japanse artiest heeft al een aantal opvallende tekenboeken op zijn naam. In dit oblong boek vind je tekenopdrachten met cijfers. Getallen herkennen, tellen, klokkijken, rekenen... perfect voor wie wat afleiding bij het ‘leren’ kan gebruiken. Teken 2 honden bij een hondenhok, versier ballonnen zelf met cijfers, tel de banden van een oplegger. Een actief en creatief kleurboek.
 
Vanaf 6 jaar
Auteur: Taro Gomi
Nieuw Amsterdam, 2010
 
*Mijn Doedelboek
Een veelheid aan stijlen en illustratoren in dit boek. De makers geven een aanzet voor een tekening, aan de kids om zelf creatief aan te vullen. Verzin je eigen verkeersbord, vul een vreemde machine aan, wat ligt er op je bord, wie verslaat de draak... Door “halve” illustraties zelf aan te vullen, stimuleren kinderen hun fantasie, creativiteit en zin voor verhalen. Origineel, gevarieerd en zeer grappig doeboek!
 
Vanaf 5 jaar
Auteur: Labor Ateliergroep
Lemniscaat, 2010
 
          
* Schilderen met kinderen
Dit is een non-fictie boek voor grote mensen die met kinderen willen knutselen. Het geeft talloze idee-tjes voor schilderopdrachten en ook heel wat praktische tips: wat heb je best in huis, hoe meng je kleuren, een stap-voor-stap opdrachten voor iets oudere kids. Verschillende technieken komen aan bod. Leuke inspiratiebron voor regenachtige middagen.
 
Vanf 7 jaar
Auteur: Martin Thomas
Tirion Creatief, 2010

  

« Terug

bol

Bestel
Martin Thomas - Schilderen met kinderen
via de internet boekhandel bol