Katharina Holabird - Angelina Ballerina

"Een boek dat een meisjeshart sneller doet slaan" 
angelinaballerina.jpg

Katharina Holabird - Angelina Ballerina

(Door Ineke Debels)
 
Angelina Ballerina is het meisjesboek bij uitstek. Lief zachtrose en... met poppetjes die je kan aankleden, versieren en een podium waar je ook echt een show kunt opvoeren.
 
Oma is jarig. De voorbereidingen zijn volop bezig. Muisje Angelina en haar neefje Henry bakken taartjes en samen met  haar vriendin Alice gaat Angelina slingers kopen. Een dansshow moet de grote verrassing voor oma worden. De drie muizenkids vinden prachtige kostuums op zolder en beginnen aan hun repetitie (opwarmingsoefeningen, pliés en pirouetjes maken, buigingen oefenen). Het optreden kan beginnen...
 
Dit eerder klassiek aandoende meisjesboek is op en top rose en schattig. De illustraties doen wat ‘oud’ aan, zitten vol detail in lieflijke, zachte kleuren. Het podium achterin het boek, dat je kan uitzetten (met maar liefst 4 decors) en muizenpoppetjes met verschillende outfits en stickers om te versieren. Dat zijn de dingen waar je echte meisjes (en danseresjes) kan verleiden. Het deed mijn meisjeshart alvast sneller slaan!
 
Angelina Ballerina. De grote verjaardagsvoorstelling
Vanaf 4 jaar
Auteur: Katharine Holabird
Illustrator: Helen Craig

De vier windstreken, 2010 

« Terug