Beach - Gotcha!

"Boeken doen..." 
gotcha!.jpg

Beach - Gotcha!

Puzzelen
 
(door Ineke Debels)
 
Je hebt heel wat leuke doeboeken die je hersenen aan het werk zetten. Puzzelen, logisch denken, creatief bezig zijn en tekenen, dat doen deze boeken je DOEN.
 
Gotcha! is een tof zoek-, teken- en doeboek. In deze dikke paperback werd een pinda gestolen. De koe Kow Kapow en de vos Bonsai Kid beginnen hun absurde zoektocht en belanden op de vreemdste plekken in tien hoofdstukken. Van de kinderboerderij naar de robotfabriek, over de dierentuin en de melkweg naar het griezelkasteel en de diepzeedisco en de superheldenstad. Je helpt de speurneuzen actief mee door te tekenen, puzzelen, sporen te volgen, te kleuren en volgt hen via strips. Het verhaal is niet de sterkte van dit boek, en lijkt soms wat vergezocht, maar is uiteindelijk niet de reden waarom je dit boek koopt.
 
Het originele aan dit doeboek is het kaderverhaal, dat af en toe in de strips terugkomt. Alle opdrachten hebben te maken met een gekke zoektocht en begeleiden de creativiteit van de kids ietwat. De tekenopdrachten zijn heel gevarieerd (maak je eigen strip, verzin je eigen gekke detectivenaam, ontwerp je ruimteschip...) en voldoende afgewisseld met puzzels (kruiswoordraadsels, verschillen zoeken, labyrinten, sodoku, doorlopers, quiz...), weetjes en strips. De tekenstijl van Beach komt net uit een strip of cartoon, heel los, heel cool, zelfs wat absurd en zal vooral jongens aanspreken. Het boek zit vol humor en actie. Dit is het perfecte boek voor regenachtige vakantiedagen.
 
Gotcha! Kleur- en speuravontuur
Vanaf 8 jaar
Auteur en illustrator: Beach

2011, De Fontein tirion 

« Terug

bol

Bestel
Beach - Gotcha!
via de internet boekhandel bol