Thomas Flintham - Duizelingwekkende doolhoven

"Puzzelen" 
doolohoven.jpg

Thomas Flintham - Duizelingwekkende doolhoven

(Door Ineke Debels)
 
Je hebt heel wat leuke doeboeken die je hersenen aan het werk zetten. Puzzelen, logisch denken, creatief bezig zijn en tekenen, dat doen deze boeken je DOEN.
 
Duizelingwekkende doolhoven is een machtige verzameling doolhoven. Het zijn stuk voor stuk toffe weggetjes en speurtochten om met wat logisch denken zelf met je pen, stift of kleurpotlood te volgen (zonder te verdwalen). Hoe raak je van A naar B? Een pijltje helpt je wat op weg. Er zijn grote en kleine, makkelijke en moeilijke puzzels.
 
De creativiteit van de bedenker spreekt voor zich, hij neemt de kids mee naar de wereld van monsters, astronauten, ridders, dieren... Hij noemt het doolhofland, en verzekert de kleine puzzelaar van avontuur. Elke pagina vertelt een klein verhaal (met beperkte tekst) en situeert de puzzel een beetje. Na dieren van de bossen en bergen van doolhofland ga je op stap met de kleine ridder die zijn koning wil redden en daarna neemt Astro Naut je mee op avontuur, want hij zoekt de perfecte planeet om op te wonen.
 
Zo zit er behoorlijk wat variatie in de decors en verhaallijnen. De tekenstijl van Thomas Flintham staat volledig in het teken van de doolhoven maar soms werden de zoekopdrachten heel origineel verwerkt in de illustraties (bijvoorbeeld zoek je weg door de haartjes van de berenvacht, of langsheen de vlammende vuurtongen....). Korte stripjes helpen het geheel situeren. Ik mis wat kleur in dit boek, maar dit kunnen de kids zelf erin brengen door hun weggetjes zo fleurig mogelijk te maken. Leuk doekboek voor kleine hersenkrakertjes.
 
Duizelingwekkende doolhoven
Vanaf 6 jaar
Auteur en illustrator: Thomas Flintham
2011, Van Goor

  

« Terug

bol

Bestel
Thomas Flintham - Duizelingwekkende doolhoven
via de internet boekhandel bol