Siska Goeminne - Springversjes en tuimelgedichtjes

"Boeken doen... bewegen" 
springversjes.jpg

Siska Goeminne - Springversjes en tuimelgedichtjes

(door Ineke Debels)
 
Woorden die je doen bewegen, kruipen, trappelen, springen en tuimelen. Springversjes en tuimelgedichtjes is er zo eentje. Dit boek laat peuters bewegen zoals dieren. Trippelen als een muis, wild spelen als een ezel, huppelen als een kangoeroe, grommen als een beer.
 
De lieve illustraties van overleden illustratrice Lieve Baeten werden uit haar archief (de schatkist, zoals de uitgever zegt) gehaald en krijgen nu een nieuw leven. Een selectie van schattige prenten waarop kleuters met dieren (of knuffeldieren) worden afgebeeld, worden in dit kartonboek vergezeld door tekst van Siska Goeminne. Het zijn niet echt gedichten, rijmpjes of versjes, het is eerder een poëtisch beschrijven van wat er op de illustratie staat. En dat maakt van dit boek niet echt een voorleesboek. Het is een boek dat je kan gebruiken om met je kleintje aan het tuimelen en bewegen te gaan. Dieren en kindjes nabootsen dus. De woordkeuze is echt wel geslaagd en heel visueel. Samen snuffelneuzen kan elke kleuter en flapperfletsen, kronkelkruipen en trippeltrappen klinkt heel tof om te doen.
 
De illustraties zijn heel zacht en lieflijk. Vol leven en beweging. De kracht van Lieve Baeten zit in haar combinatie van fantasie, kleur en realisme van de figuren. Hoe kan je nu niet houden van deze schatten van prenten?
 
Springversjes en tuimelgedichtjes
Vanaf 2 jaar
Illustrator: Lieve Baeten
Auteur: Siska Goeminne

2011, De Eenhoorn 

« Terug

bol

Bestel
Siska Goeminne - Springversjes en tuimelgedichtjes
via de internet boekhandel bol