Inge Bergh - Iets

"Voor kleuters die wel houden van een beetje spanning" 
iets.jpg

Inge Bergh - Iets

Iets
(door Ineke Debels)
 
Twee broertjes, Klein Ventje en Groot Ventje, spelen samen met mama verstoppertje in de tuin. Dikke pret om je als spookje te verkleden en mama te doen schrikken. Als de telefoon rinkelt, blijven de twee Ventjes alleen in de tuin. Gedaan met de pret. Plots schuilt het gevaar overal, en de schrik ook... Ze horen de vreemdste geluiden. Knars, knars, rammel rammel, psst psst, skwieie-hiek.... Ventjes alleen zijn toch niet zo stoer... Hun verbeelding slaat op hol. Plots zijn ze zelf geen spook meer, maar verbeelden ze zich vampieren, heksen, weerwolven, rammelende lijken, reuzen, hellehonden, moordende robots.... Wat horen ze daar? Er komt IETS! Als dat iets papa met zijn oude fiets blijkt, is het gevaar snel verdwenen.
 
Een heel herkenbaar verhaal van Inge Bergh over bang zijn en je angsten te leren overwinnen. Het verhaal is zo uit het leven gegrepen en speelt met de verbeelding en inbeelding van kinderen. De eenvoudige verhaallijn charmeert net door zijn eenduidigheid en realiteitszin. De illustraties van Marjolein Pottie zijn een perfecte aanvulling hierop. De scraperboardtechniek brengt de juiste sfeer: een beetje gevaar, wat avontuurlijker en origineler dan anders. Ze laten de personages ook echt tot leven komen, zorgen voor knappe, afwisselende decors, innemende close-ups, prenten vol actie en dreiging. En dat in een heel uitgedacht kleurenpallet met vooral groen als basiskleur en blauw en rood als accentkleuren.
 
Een fijn voorleesverhaal, ideaal om kleuters die wel houden van een beetje spanning maar die ook wel eens bang kunnen zijn, nog ‘dapperder’ te maken.
 
Iets
Vanaf 5 jaar
Auteur: Inge Bergh
Illustrator: Marjolein Pottie

2011, De Eenhoorn 

« Terug

bol

Bestel
Inge Bergh - Iets
via de internet boekhandel bol