Eric Hill - Dribbel gaat op stap

"Een leuk ‘leer-je-woorden’ boek!" 
dribbelopstap.jpg

Eric Hill - Dribbel gaat op stap


(door Ineke Debels)
 
Geen beter boek dan een kijkboek voor peuters om hun woordenschat te vergroten, hun leefwereld te leren kennen en hun ontdekkingszin aan te scherpen. De volgende titels zijn echte aanraders om met je kleinsten aan het zoeken, wijzen en woordjes leren te gaan.
‘Dribbel gaat op stap’ is een soort woordenboek voor kleuters; een dik kartonboek met tabbladen. Elke tab neemt je mee naar een ander plek. Daar toont Dribbel je een schat aan voorwerpen en de bijhorende woorden. In het zwembad, boodschappen doen, naar de winkel, in het park, op de kermis. Dribbel doet enkel leuke plekken aan... Dit boek heeft geen rode draad, geen verhaal. Het is een getekend woordenboek, met op elke locatie een vraag om interactie zoals: snorkel, wat is jouw favoriete kermisattractie, wat wil jij kopen?... Op die manier is er nog enige stimulans om de woorden terug te koppelen aan de eigen ervaringen van de kleuter. Het is zeker geen boek vol eerste woordjes, want de woordenschat behoort tot de leefwereld van oudere kleuters (snorkel, suikerspin, botsauto, picknick).
De illustraties van Eric Hill zijn klassiekers. Het schattige hondje Dribbel is het vriendje van vele kleintjes. Dik omrande illustraties, felle kleuren en steeds terugkerende personages zorgen voor herkenning en eenvoud. En met die twee eigenschappen heb je meestal succes in een peuterboek. Ook nu. Leuk ‘leer-je-woorden’ boek!
 
Vanaf 1 jaar
Auteur en illustrator: Eric Hill

2012, Van Holkema & Warendorf 

« Terug

bol

Bestel
Eric Hill - Dribbel gaat op stap
via de internet boekhandel bol