Sylvie Baussier - Kididoc. Het grote waarom boek

"Informatief doeboek van de bovenste plank" 
grotewaaromboek.jpg

Sylvie Baussier - Kididoc. Het grote waarom boek


(door Ineke Debels)
 
De informatieve reeks Kididoc was een aantal jaren geleden een groot succes. Vertaald in meer dan 20 talen, de Franse reeks leerde je vanalles over ridders, dino’s, kleuren, het bos... De actieve doe-boekjes vol flappen, draaiwieltjes en vol massa’s leuke weetjes gingen van hand tot hand. Nu brengt de reeks een soort compilatieboek met ‘Het grote waarom boek’. Zelfde concept, maar in plaats van één enkel onderwerp aan te snijden, gaan ze voor veel verschillende topics samen.
Kinderen stellen de gekste vragen:Waarom heeft oma witte haren? Waarom zijn de dinosaurussen uitgestorven? Waarom vallen de sterren niet uit de hemel? Waarom heeft een kameel bulten? Waarom laat je windjes?...
Hoe ga je daar als volwassene op antwoorden? Dit boek geeft jullie samen de kans om naar antwoorden te zoeken. Eenvoudige verklaringen op rare, vaak voorkomende kindervragen.
Marta en Jakob zijn de twee nieuwsgierige kids die de lezer mee op sleeptouw nemen. Ze hoppen van thema tot thema. Van het menselijk lichaam, leven op de boerderij, geschiedenis, het bos, de wereld, familiezaken, een doktersbezoek tot een wereldreis, in korte hoofdstukken die telkens 2 pagina’s tellen, voorafgegaan door een overzichtelijke inhoudstafel. Antwoorden en weetjes worden in korte, duidelijke tekstblokjes gegeven en ‘versierd’ met draaiwieltjes, klepjes, kijkraampjes, miniboekjes... Deze attributen maken de leeservaring des te plezanter. Een quiz met meerkeuzevragen op het einde test je kennis. Net als de eerdere titels in deze reeks is dit weer een topper. Informatief doeboek van de bovenste plank!
 
Vanaf 4 jaar
Auteur: Sylvie Baussier
2011, Davidsfonds/Infodok

  

« Terug

bol

Bestel
Sylvie Baussier - Kididoc. Het grote waarom boek
via de internet boekhandel bol