Xavier Deneux - Mijn kijkboek

"Een handig formaat boek over twee lieve konijntjes" 
mijnkijkboek.jpg

Xavier Deneux - Mijn kijkboek


(Door Ineke Debels)
 
Geen beter boek dan een kijkboek voor peuters om hun woordenschat te vergroten, hun leefwereld te leren kennen en hun ontdekkingszin aan te scherpen. De volgende titel is een echte aanrader om met je kleinsten aan het zoeken, wijzen en woordjes leren te gaan.
‘Mijn kijkboek’ van Xavier Deneux heeft een handig formaat met stoffen handvat en dikke kartonnen pagina’s met tabbladen, en is daarom perfect voor kinderhanden. Elk hoofdstuk begint met een tabblad en een uitsparing van een illustratie in een kleur.
Twee lieve konijntjes, Luuk en Lola, nemen je op sleeptouw door hun wereld. Heel herkenbaar voor de allerkleinsten. We beginnen met de hoofdpersonages, hun lichaam, gevoelens, kledij, familie en trekken er daarna op uit. Eerst in hun huis, doorheen de verschillende kamers, daarna op stap, het verkeer in, met de trein, in de lucht, in de speeltuin, het bos en op het strand, om te eindigen met een introductie in een heleboel dieren. Deze bekende plekken zijn ideaal om kinderen situaties, handelingen en begrippen uit hun heel directe omgeving te laten herkennen en benoemen. Diversiteit in de begrippen is er zeker; een aantal heel makkelijke woorden worden afgewisseld met wat meer uitdagende, die je na een paar leesbeurten wel onder de knie krijgt.
De illustraties zijn bijzonder speels en charmant. Heel lief, fris van kleur en ze nodigen uit tot zoeken en bladeren. Vooral de illustraties van de dieren zijn bijzonder innemend. Speels, vrolijk en een bonte mix van kleur. Je wordt er blij van, van deze typisch Franse illustraties. Hup, neem je kleuter op schoot en ga snel aan het lezen.
 
Vanaf 1 jaar
Auteur en illustrator: Xavier Deneux

2011, Standaard Uitgeverij 

« Terug