Leo Timmers - Boem

"Kids & Cars" 
boemltimmers.jpg

Leo Timmers - Boem

Knallende kleuren, humoristische details, veel knipogen en expressie
 
(door Ineke Debels)
 
Auteur-illustrator Leo Timmers heeft een passie voor voertuigen, dat kan je niet ontkennen... Hij gebruikt ze namelijk heel vaak in zijn boeken. Ook in ‘De kar van de koning’ en in ‘Boem’ (waarvoor hij een Boekenpauw kreeg) is auto weer koning.
 
‘Boem’ vertelt het vrolijke verhaal van een chaotische kettingbotsing. Als een eland met een koffer vol boeken zo afgeleid wordt door een van die boeken, veroorzaakt hij een aanrijding. Van dan af , knalt op elke nieuwe pagina een nieuw voertuig de file in. Elke chauffeur is om de een of andere reden afgeleid. De ene bizarre lading (kippen, kledij, vissen, groente, autobanden...) na de andere valt in het rond. Humor en fantasie troef, dit stapelverhaal wordt verteld met beelden en kleuren, niet met woorden. Heel letterlijk met kleuren zelfs, als de kameleon vol verfpotten de andere wagens in de file voorziet van een nieuw likje verf. Enkel hij kan op tijd remmen, maar dat is tevergeefs, want de pinguin met de ijscokar kan dat namelijk niet....
 
Grappige dieren in de hoofdrol, knallende kleuren, humoristische details, veel knipogen en expressie en nog meer humor kenmerken de illustraties van Timmers. Hij wisselt telkens een dubbele pagina met de kettingbotsing af met een dubbele pagina met tekstwolk ‘Boem’ en voorwerpen die er rond vliegen (telkens in een andere kernkleur). Om te eindigen met een uitvouwblad met de ganse file, het lijkt meer op een feest dan op een ongeluk. Dit boek is een plezier om naar te kijken, en om steeds opnieuw te lezen. Want dat repetitieve, daar houden kinderen enorm van. Wedden dat ze na de eerste pagina al luidop ‘boem’ meebrullen bij elke nieuwe aanrijding?
 
Boem
Vanaf 4 jaar
Auteur en illustrator: Leo Timmers

2012, Querido 

« Terug

bol

Bestel
Leo Timmers - Boem
via de internet boekhandel bol