Schubert Ingrid en Dieter - Gewoon Gek

"Een boek over tegenstellingen, vol kleine schilderijtjes." 
gewoongek.jpg

Schubert Ingrid en Dieter - Gewoon Gek

(door Ineke Debels)
 
Boeken van Ingrid en Dieter Schubert zijn zalige prentenboeken om voor te lezen. De energie van hun intussen beroemde dierenpersonages spat van de pagina’s, hun kleurgebruik is altijd fris en enorm divers, hun verhalen zitten vol warmte, vriendschap en enthousiaste acties. Ook Gewoon Gek is weer zo’n prachtboek. Het speelt met verschillen tussen dieren, verschillen in emoties en begrippen. Veel tekst is er niet in dit boek, enkel de begrippen die uitgebeeld worden staan als woorden op de illustraties die eigenlijk een verhaal op zich vertellen. Dit is meer een kijk- dan een voorleesboek.
Wie beter dan een bonte bende dierenvrienden (nijlpaard, giraf, krokodil, olifant, pinguin, vis, varken, eekhoorn...) om een boek over tegenstellingen te maken. Op een dubbele spread zie je een groep dieren die telkens twee zaken uitbeelden. Boven en onder, groot en klein, warm en koud, slapend en wakker, gewoon en gek, blij en boos... Het leuke is dat de twee begrippen in één prent worden verwerkt. Het is niet zo dat de ene pagina enkel hoog of boos uitbeeldt en de andere enkel laag of blij. Nee, de dieren en begrippen zijn verspreid over de twee pagina’s. De composities, decors en perspectieven zijn telkens compleet anders en zorgen ook zelf voor diversiteit en vaart in het boek.
Het is aan het kind om aan te wijzen, te ontdekken en te zoeken. De dieren worden heel menselijk voorgesteld en zijn enorm speels, genieten van het leven. Het zijn de perfecte gidsen om jonge kinderen woorden en begrippen aan te leren. Wie houdt er nu niet van dit boek vol kleine schilderijtjes?
 
Gewoon Gek
Vanaf 4 jaar
Auteur en illustrator: Ingrid en Dieter Schubert

2012, Lemniscaat 

« Terug

bol

Bestel
Schubert Ingrid en Dieter - Gewoon Gek
via de internet boekhandel bol