Ann de Bode - Mijn straat. Een wereld van verschil

"Een zoekboek verteld in kleibeelden" 
mijnstraat.jpg

Ann de Bode - Mijn straat. Een wereld van verschil

(Door Ineke Debels)
 
Wat Ann de Bode maakt met fimo, zijn ware kunstwerken. Ze vertelt prachtige verhalen met klei, heeft oog voor de kleinste details, speelt met motieven en laat haar personages ook echt leven. Mijn straat is een knappe opvolger voor Mijn familie, waar ze eerder gezinnen en families door de eeuwen heen in hun huiskamer portetteerde. Ook deze titel is weer een pracht van een kartonnen kijkboek, op groot formaat, met weinig woorden, maar met een schat aan verhalen binnenin.
In Mijn straat stap je de wereld van vandaag binnen. Een heel kleurrijke buurt, met verschillende winkels en nog meer verschillende nationaliteiten. Een boek dat bruist van beweging, kleur, motief, cultuur, warmte en gezelligheid. Elke dubbele pagina neemt je mee naar een nieuwe winkel. Zo is er het Chinese restaurant van Lin Yoa, de Indische buurtwinkel van Chaz of Jona, de joodse bakker. Je kan internationale telefoontjes doen bij Moïse uit Congo of bloemen kopen bij de Vlaamse Lisa. Eindigen doe je met een groot feest vol muziek en dans waar alle mensen samen op straat komen. Details in kledij, decor en interieur geven je meer inzicht in de unieke culturen, klederdrachten en typische kenmerken van de personages. Ze zorgen voor een feest van kleur, en maken je vrolijk.
Opdrachten als vind de kaart en vlag van het land op de plaat terug, wie ontbreekt nog op het straatfeest, wie kocht wat in welke winkel, vind het kaboutertje op elke pagina... zetten je op weg. Ze geven je stiekem wat meer info over landen en culturen en wijzen je de weg naar de verschillende verhaallijnen die je in dit boek kan terugvinden. Maar de verhalen in dit boek, zoek je zelf, steeds weer. Je kan heen en weer bladeren en steeds andere personages gaan volgen, dat is net het fijne aan zo’n zoekboek. Een knap staaltje vertellen met beelden.
 
Mijn straat. Een wereld van verschil
Vanaf 4 jaar
Auteur en illustrator: Ann De Bode

2012, De Eenhoorn 

« Terug

bol

Bestel
Ann de Bode - Mijn straat. Een wereld van verschil
via de internet boekhandel bol