Leo Timmers - De kar van de koning

"Over Koning Leeuw en de koningsblauwe kar" 
karkoning.jpg

Leo Timmers - De kar van de koning

(door: Ineke Debels)
 
Auteur-illustrator Leo Timmers heeft een passie voor voertuigen, dat kan je niet ontkennen... Hij gebruikt ze namelijk heel vaak in zijn boeken. Ook in ‘De kar van de koning’ en in ‘Boem’ (waarvoor hij een Boekenpauw kreeg) is auto weer koning.
 
‘De kar van de koning’ is een stevig kartonboek. Koning Leeuw kocht een nieuwe auto en elk om beurt mogen de dieren als chauffeur hem rondrijden, maar telkens is het niet wat de koning wil. De velden waar haas op rijdt, zijn te hobbelig; de bergen met beer zijn te gevaarlijk; het water met eend is te nat, in de lucht met kraai is te hoog. Als hij uiteindelijk zelf de weg met de wagen opgaat, loopt het nog veel meer fout. Want op straat gaat de kar stuk... Autopech!
Timmers speelt met een eenvoudige verhaallijn, herhaling en met humor. Kinderen houden van het voorspelbare van de boeken (hoewel, het einde toch als verrassing komt). Wat hier telt, zijn de personages, elk met hun eigen, typische rijstijl, en de expressie van koning leeuw achterin de koningsblauwe kar. Dit keer zijn de decors wat soberder dan we van Timmers gewoon zijn, en vinden we minder detail. Maar de vrolijke kleuren en prenten vol actie maken veel goed. Een leuk voorleesboek voor peuters blijft het desalniettemin.
 
De kar van de koning
Vanaf 4 jaar
Auteur en illustrator: Leo Timmers
2012, Querido

« Terug

bol

Bestel
Leo Timmers - De kar van de koning
via de internet boekhandel bol