Rachel Elliot - We gaan op avontuur

"Meisjes houden ook van avontuur..." 
wegaanavontuur.jpg

Rachel Elliot - We gaan op avontuur

Kunstwerkjes die vragen om een kader en een mooi plekje aan de muur.
 
(Door Ineke Debels)
 
Buiten in de sneeuw is het koud, Meisje en haar knuffels zitten gezellig voor de haard. Laten we op avontuur gaan, roept ze plots uit. Samen met Poppemie, Strepenkat, Hobbelpaard, Fantje en Piraat trekt Meisje over hoge bergen en ravijnen, naar de ijzige sneeuw, de woeste zee, de snikhete woestijn, de verraderlijke jungle. Op de rug van (oli)Fantje.Van het ene spannende avontuur in het andere... tot ze van een waterval naar beneden rollen en lachend op de vloer van de woonkamer belanden en één voor één in slaap vallen.
 
Dit verhaal is een ode aan de kinderlijke fantasie. Verbeelding brengt je van verhaal tot verhaal, van de ene verre plek naar de andere,... zeker in dit boek. Het lezen ervan brengt je kind ook nieuwe ervaringen en spannende ideeën en stimuleert ook zijn of haar fantasie.
 
De illustraties van Valeria Docampo, die ook Het land van de grote woordfabriek illustreerde, zijn een bonte mix van realiteit en lieflijkheid. Typische, beetje retro stijl, heel poëtisch en sprookjesachtig. Met warme, knallende kleuren die het avontuurlijke van dit verhaal kracht bijzetten. Ze speelt met perspectief en stopt zo veel actie en emotie in de prenten. Oog voor detail, prints en kostuums dragen enorm bij aan de dromerige sfeer van het verhaal. Stuk voor stuk zijn de prenten kunstwerkjes die vragen om een kader en een mooi plekje aan de muur.
 
We gaan op avontuur!
Vanaf 4 jaar
Auteur: Rachel Elliot
Illustrator: Valeria Docampo
Vertaler: Siska Goeminne
De Eenhoorn, 2013

  

« Terug

bol

Bestel
Rachel Elliot - We gaan op avontuur
via de internet boekhandel bol