Astrid Lindgren - Pippi Langkous

"Klassiekers opnieuw uitgevonden!" 
pippilangkous.jpg

Astrid Lindgren - Pippi Langkous

(door: Ineke Debels)
 
Er zijn boeken én personages die na tientallen jaren nog steeds ‘leven’ bij kinderen. Ze hebben de kracht om generatie na generatie te blijven boeien, verbazen en verrassen. Dit zijn de must-haves voor je boekenkast. En hun recente spin-offs, die minstens even de moeite waard zijn.
 
Astrid Lindgren bedacht Pippi Langkous in 1945 voor haar dochter Karin. Het sterkste en gekste meisje van de wereld veroverde sindsdien al heel wat harten. De roodharige durfal woont in Villa Kakelbont, samen met haar paard Kleine Witje en het aapje Meneer Nilsson. Samen met haar buren Tommy en Annika beleeft ze de dolste avonturen en slaagt ze erin om de volwassenen uit het dorp te overtuigen dat ze helemaal niet naar een kindertehuis moet.
 
In een compleet vernieuwde editie krijgt Pippi een nieuwe look. De illustraties van de Britse Lauren Child zijn heel typisch (bekend van Charlie en & Lola boeken en tv-reeks) en heel anders dan de klassieke, alombekende illustraties van Pippi. Toch doen ze de dappere, lieve, eigenwijze Pippi (met haar grote mond en kleine hartje) alle eer aan. Lauren Child werkt met collage, motieven en prints. In haar knip- en plakwerk stopt ze heel verschillende perspectieven in haar werk en schrikt ze er niet voor terug bijvoorbeeld om enkel de benen van een personage af te beelden. Haar illustraties zitten vol actie en beweging en ze slaagt erin om haar personages heel guitig, speels en vol humor af te beelden. Door de keuze van de juiste, zotte motiefjes en outfits slaagt ze wonderwel in de uitdaging om een nieuwe, eigentijdse Pippi neer te zetten. Een frisse, eigentijdse touch die perfect is voor deze klassieker, die zijn 60ste verjaardag vierde in Nederland.
 
Op stap met Pippi Langkous is een spin-off van het bekende boek van Astrid Lindgren. In plaats van illustraties werd dit boek aangevuld met foto’s van de bekende tv-reeks rond Pippi Langkous, die in 1969 voor het eerst op tv kwam. Met de bekende Zweedse Inger Nilsson als Pippi werd een tv-reeks en 2 films gemaakt. Dit boek is gebaseerd op het filmscenario voor Pippi zet de boel op stelten.
 
Tommy en Annika lopen weg van huis en samen met Pippi trekken ze de wereld in, wat garant staat voor een groot avontuur. Ook al is het achteraf fijn om weer thuis te zijn. De personages zijn ontwapenend, hun fantasie eindeloos. En het charmante aan dit boek zijn de foto’s uit de tv-reeks, die veel voorlezende mama’s en papa’s vast zullen herkennen. Een boek dat je koopt uit jeugdsentiment en natuurlijk omdat je je kinderen met Pippi wil laten kennismaken.
 
Pippi Langkous
Illustrator: Lauren Child
Auteur: Astrid Lindgren
2012, Ploegsma
Vanaf 7 jaar
 
 Op stap met Pippi Langkous
Auteur: Astrid Lindgren
Foto’s Bo-Erik Gyberg
2013, Ploegsma
Vanaf 7 jaar

  

« Terug

bol

Bestel
Astrid Lindgren - Pippi Langkous
via de internet boekhandel bol