Nick Butterworth - Samen met Sam… naar de winkel

"Een klein herkenbaar kartonboek voor de allerkleinste lezers." 
samwinkel.jpg

Nick Butterworth - Samen met Sam… naar de winkel

Kleine ritueeltjes
 
(door Ineke Debels)
 
Jonge kinderen houden van ritueeltjes. Van hun knuffels overal mee naartoe slepen, elke dag op dezelfde manier te beginnen en eindigen, of elke activiteit op dezelfde manier uit te voeren. Herhaling is veilig, ook in boeken!
 
Samen met Sam… naar de winkel is een klein kartonboekje met de peuter Sam in de hoofdrol. Als hij naar de winkel gaat, moeten al zijn knuffels mee. Elke knuffel helpt flink mee en beslist wat er in de kar terecht komt. Maar ze zorgen ook voor heel wat rommel en geknoei. Nijlpaard Hieppo Hoi neemt een blik spaghetti onderaan de stapel, Tsijmp het aapje kan niet van de bananen afblijven… en het avontuur eindigt met samen aanschuiven aan de kassa. Winkelen, daar word je moe van…
 
Eenvoudige illustraties, in vrolijke kleuren op een sobere, witte achtergrond, een lijntje tekst per pagina en hier en daar een mopje. Dat maakt een heel herkenbaar boek voor de allerkleinsten. Sam is net als andere peuters, hij houdt van zijn knuffels en maakt van een alledaagse activiteit een avontuur. Een beetje kapoen en een beetje een kluns, maar zo lief.
 
Samen met Sam… naar de winkel
Auteur en illustrator: Nick Butterworth
2013, De Eenhoorn

Vanaf 2 jaar 

« Terug

bol

Bestel
Nick Butterworth - Samen met Sam… naar de winkel
via de internet boekhandel bol