Rotraut Susanne Berner - Goedemorgen Kareltje / Welterusten Kareltje

"Een vrolijk prentenboek vol herkenbare ritueeltjes" 
goedemorgenkareltje.jpg

Rotraut Susanne Berner - Goedemorgen Kareltje / Welterusten Kareltje

(door Ineke Debels)
 
Kleine ritueeltjes
 
Jonge kinderen houden van ritueeltjes. Van hun knuffels overal mee naartoe slepen, elke dag op dezelfde manier te beginnen en eindigen, of elke activiteit op dezelfde manier uit te voeren. Herhaling is veilig, ook in boeken!
 
Dit omkeerprentenboek , dat eerder als twee kartonboekjes werd uitgegeven, vertelt over Kareltjes ochtend- én avondrituelen (als je het boek omdraait). Mama komt Kareltje wekken, maar hij is onvindbaar. Waar heeft hij zich verstopt? Ook de knuffels kunnen mama niet helpen… Draai nu het boek om.
’s Avonds heeft Kareltje absoluut geen zin in naar bed gaan. Hij gaat met papa op avontuur, een fantastische reis met de pantoffeltrein die eindigt… in bed.
 
Een vrolijk boek, waar de kleurige potloodtekeningen vol grappige details zorgen voor een heel gezellige en leuke sfeer. Kareltje is een kleuter die opgroeit in een heel warm nest, papa en mama hebben elk hun manier om met zijn typische kleutermaniertjes om te gaan. Rituelen worden spelletjes en zo worden ook minder leuke klusjes als tandenpoetsen geklaard. Een heel herkenbaar boek, dat kleuters op een hele positieve manier aan het werk zet.
 
Goedemorgen Kareltje / Welterusten Kareltje
Auteur en illustrator: Rotraut Susanne Berner
2013, Querido

Vanaf 4 jaar 

« Terug

bol

Bestel
Rotraut Susanne Berner - Goedemorgen Kareltje / Welterusten Kareltje
via de internet boekhandel bol