Joukje Akveld - Olle wist zeker dat hij geen bril nodig had

"Originele ode aan de fantasie." 
ollebril.jpg

Joukje Akveld - Olle wist zeker dat hij geen bril nodig had

Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet…
 
(door: Ineke Debels)
 
Varkentje Olle ziet niet zo goed, maar dat vindt hij zelf geen probleem. Hij fantaseert zichzelf in een andere, spannendere wereld, die blijkbaar enkel hij kan zien. Koeien worden bizons, letters op een schoolbord worden vogels of vissen uit de oceaan. Als juf op hem op school confronteert met zijn leesmoeilijkheden, is het duidelijk: Olle moet een (saaie!) bril. Maar nee, zelfs na de bril vindt Olle nog steeds dat hij geen bril nodig heeft. Hij doet hem liever af, dan blijft hij lekker in zijn eigen fantasiewereld!
 
Een prentenboek met sobere illustraties, die bestaan uit enkele lijnen en een heel lichte toets van roze en blauw. Wat oubollig misschien, maar naadloos aansluitend bij de fantasie en tekst van dit humoristische verhaal. De cover is een leuke knipoog naar Olle’s oogproblemen: de tekst werd gezet zoals op een letterkaart waarmee een oogarts of opticien test hoe goed of slecht je zicht is.
 
Dit eerste prentenboek van recensente Joukje Akveld is meteen een favoriet van me. Net als het koppig klein hoofdpersonage met sterke wil en een krachtig inbeeldingsvermogen, daar was ik meteen ook weg van. Tekst en beeld vormen één geheel. Goede mix van humor en herkenbaarheid. Originele ode aan de fantasie. Want die maakt het leven en onze wereld nu eenmaal veel boeiender… Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet… en dat vind ik lekker leuk.
 
Olle wist zeker dat hij geen bril nodig had
Vanaf 3 jaar
Auteur: Joukje Akveld
Illustrator: Sieb Posthuma

2012, Van Goor 

« Terug

bol

Bestel
Joukje Akveld - Olle wist zeker dat hij geen bril nodig had
via de internet boekhandel bol