Xavier Deneux - Mijn kijkboek. Luuk kan al veel

"Een aanrader voor thuis en voor in de kleuterklas" 
luukkanalveel.jpg

Xavier Deneux - Mijn kijkboek. Luuk kan al veel

 (Door Ineke Debels)

Na het prachtige eerste ‘Mijn kijkboek’ van Xavier Deneux waarin de konijntjes Luuk en Lola peuters en kleuters op sleeptouw namen en hen allerlei alledaagse begrippen, woorden en situaties introduceerden, verschijnt er dit jaar een tweede kijkboek: ‘Luuk kan al veel’.

Opnieuw een boek in een tof, handig formaat, met ronde hoeken en dikke kartonnen tabbladeren, zodat kinderhandjes gemakkelijk van het ene thema naar het andere kunnen gaan. De vier thema’s (telkens in een tabblad met andere, felle kleur) gaan over allerlei activiteiten die Luuk al onder de knie heeft, ook weer in lijn met het eerste boek, maar dit keer iets meer in detail. Wat kan Luuk al, welke spelletjes speelt hij, wat doet hij in één dag, wat doet hij tijdens de vier verschillende seizoenen.
 
Geen beter boek dan dit kijkboek voor peuters om hun woordenschat te vergroten, hun leefwereld te leren kennen en hun ontdekkingszin aan te scherpen. De activiteit en huiselijke sfeer zijn heel herkenbaar voor de allerkleinsten. Zo leren ze benoemen wat ze rondom zich zien en zelf ook doen. Het gaat over hun tekenkunsten, hun zin om op te treden en te turnen, hun vermogen om met anderen om te gaan, hun tafelmanieren, kleuren maken, vormen herkennen, tellen, tegenstellingen benoemen, het dagritme, het weekritme, typische activiteiten voor de verschillende seizoenen. Er zitten een aantal moeilijkere, uitdagendere woorden in (een aanloop nemen, cirkel, driehoek...) maar ook een heel aantal eenvoudige en herkenbare. Alle woorden worden heel duidelijk uitgelegd in prachtige, speelse en frisse illustraties. Vol activiteit, heel lief en kleurig, ze zijn perfect op kindermaat. Dit toffe boek is een aanrader voor thuis en voor in de kleuterklas.
 
Vanaf 1 jaar
Auteur en illustrator: Xavier Deneux
2013, Standaard Uitgeverij
 

« Terug

bol

Bestel
Xavier Deneux - Mijn kijkboek. Luuk kan al veel
via de internet boekhandel bol