Cécile Jugla - Mijn eerste atlas met stickers

"Een interactieve atlas" 
atlasstickers.jpg

Cécile Jugla - Mijn eerste atlas met stickers

(door Ineke Debels)
 
Kinderen, en vooral jongens, houden van weetjes en feiten. En de wereld rondom hen, andere culturen en verre landen fascineren. Een interactieve atlas als deze is het perfecte geschenk voor weetgrage kids. In dit originele doeboek maken ze kennis met verschillende volkeren, dieren… telkens per werelddeel.
Dit is geen typische atlas in boekvorm, wel een grote, uitvouwbare wereldkaart waar je zelf op ontdekking kan gaan. Met een bijhorend stickervel met 80 herbruikbare stickers en een begeleidend kleiner boekje. Dit kleine boekje geeft je info per werelddeel, over een selectie onderwerpen als dieren, bezienswaardigheden, instrumenten, typische gebruiken…   Dan ga je op zoek naar de bijbehorende sticker en plaats je die sticker op de juiste plek op de wereldkaart. Mijn zevenjarige zoon is er weg van. Hij krijgt maar niet genoeg van het opzoeken en raden waar alles thuishoort. Waar hoort de kameleon of de ratelslang, waar staat de Eiffeltoren? Wat is een djembé en waar gebruiken ze een boemerang? Er is genoeg diversiteit in de onderwerpen, de gegeven uitleg is kort, maar heel duidelijk en interessant, ook voor een kind. Bij elk onderwerp staat een grotere afbeelding en de sticker. Het geheel is net en overzichtelijk vormgegeven. Elk werelddeel begint trouwens ook met een overzichtskaart waar je alle stickers op de juiste plek terugvindt.
Dit oorspronkelijk Franse boek is heel kleurrijk en strak geïllustreerd. De wereldkaart heeft voldoende detail (qua landen) en is een prima eerste introductie tot aardrijkskunde. Het concept van dit boek spoort aan tot zoeken, lezen en weten. Een leuke aanrader om verre reizen voor te bereiden!
 
Vanaf 10 jaar
Auteur en illustrator: Cécile Jugla, Sandra Laboucarie, Julie Mercier

2013, Davidsfonds/Infodok 

« Terug

bol

Bestel
Cécile Jugla - Mijn eerste atlas met stickers
via de internet boekhandel bol