Lucy Cousins - Klop klop klop

"Dierenplezier" 
klopklopklop.jpg

Lucy Cousins - Klop klop klop

(door Ineke Debels)
 
Papa Specht leert kleine Specht gaatjes kloppen. En dat lukt heel aardig. Kleine Specht mag alleen uitvliegen en naar hartelust gaan oefenen. Hij klopt echter niet alleen op boomstammen. Hij klopt echt overal! Hij klopt in een blauwe deur en gaat het huis binnen. Hij laat gaatjes na in de kleerkast, in de woonkamer, in de badkamer en de keuken. Tot hij doodmoe is en zijn snaveltje pijn doet. Terug bij het nest stopt Papa Specht hem onder, hij is fier op zijn kleine klopper.
Dit prentenboek is er eentje voor de kleinste kleuters. De tekst op rijm leest heel vlot voor. Je kan meekloppen op het ritme. Kinderen houden van de humor van absurde situaties. En een kleine specht die een ganse ravage aanricht in een mensenhuis, dat kan tellen qua gekke situatie. Zeker als hij daarvoor ook nog felicitaties krijgt van zijn papa. In het verhaal krijg je ook volop de kans om woorden aan te wijzen en te leren benoemen.
De illustraties van Lucy Cousins zijn zoals altijd heel kleurig en duidelijk herkenbaar door de dikke zwarte rand. De extra touch die aan dit boek werd gegeven, zijn de kleine ronde gaatjes die op de pagina’s verschijnen, steeds meer en meer gaatjes zitten er in de bladzijden. Net alsof Kleine Specht ook in het boek aan het kloppen ging. Een leuk en enorm kleurig kleuterboek.
 
Klop klop klop
Vanaf 3 jaar
Auteur en illustrator: Lucy Cousins

2013, Leopold 

« Terug

bol

Bestel
Lucy Cousins - Klop klop klop
via de internet boekhandel bol