Cécile Jugla - Mijn eerste quizboek

"Een spelletjesboek, een weetjesboek en doe-boek ineen" 
eerstequizboek.jpg

Cécile Jugla - Mijn eerste quizboek

Quizzen doe je zo….
 
(door Ineke Debels)
 
Dit quizboek is veruit een van de origineelste informatieve boeken voor kinderen dat ik ooit zag. Het is een spelletjesboek, een weetjesboek en doe-boek ineen. Met een stevige harde kaft, waardoor het tegen een stootje kan tijdens het ‘spelen’. Er zijn verschillende attributen die je helpen bij het spel: een draairad om vragen te selecteren; cursors waarmee je de score kan bijhouden van je tegenstander en jezelf én een spiekschijf waarmee je de antwoorden kan ontcijferen.  
 
Maar liefst 620 vragen (en bijbehorende antwoorden), die ervoor zorgen dat je steeds opnieuw kan quizzen. Je quizt samen met je vrienden of met je ouders of alleen. Rond 7 thema’s: dieren, planten, mijn lichaam, de wereld, wetenschap, geschiedenis en sport & ontspanning. Er zijn verschillende quizniveau’s: 4 tot 6 jaar, 7 tot 8 jaar en grote mensen vragen. Je kan het boek dus met verschillende generaties spelen. Met je opa, je beste vriend of je kleine zus.
 
Hoe speel je deze quiz? Je draait aan het rad om een thema te selecteren, dan open je het boek op een willekeurige pagina, je leest de vraag van jouw niveau, in de kleur dat je net draaide. Met de spiekschijf controleer je je antwoord en met een beetje geluk kan je je score op de cursor verhogen…
 
Het spelelement in dit boek is heel belangrijk, en dit wordt heel sterk ondersteund door de vrolijke vormgeving en de frisse, levendige en humoristische illustraties. Verschillende Franse illustratoren stonden elk in voor een deel van illustraties. Veel variatie en afwisseling dus. De vragen zelf zijn ook heel divers, soms moeilijk, soms makkelijk, maar een echte uitdaging voor kinderen. Ze vergroten meteen hun leefwereld en kennis. Welke kleur hebben de bloemen van courgettes? Hoe noemen we een Egyptische koningin? Wat dragen bouwvakkers op hun hoofd? Wat is de kleinste vogel ter wereld? Tranen smaken naar suiker?
 
Mijn zoon van 8 is fan van het eerste uur; test zichzelf en zijn mama graag en laat het competitiebeest in hem naar boven komen met dit tof weetjesboek!
 
Mijn eerste quizboek
Vanaf 4 jaar
Auteur : Cécile Jugla

2013, Davidsfonds/Infodok 

« Terug

bol

Bestel
Cécile Jugla - Mijn eerste quizboek
via de internet boekhandel bol