Tom Schamp - Otto met vakantie

"Een boek om in te verdwalen" 
ottometvakantie.jpg

Tom Schamp - Otto met vakantie

(Door Ineke Debels)
 
Otto met vakantie
 
Dit omkeerboek is dubbel feest. Het is de uitgave van maar liefst twee Otto omkeerboeken ineen: ‘Otto met vakantie naar de sneeuw’ en ‘Otto met vakantie naar de zon’. Deze eerder uitgegeven lusboeken kan je in twee richtingen lezen, van voor naar achter en van achter naar voor. Je kan het boek gewoon op zijn kop draaien en verder lezen (of beter gezegd: kijken). De twee aparte boeken werden op een heel natuurlijke manier samengebracht en passen omwille van de thematiek (reizen, onderweg zijn) ook naadloos bij elkaar. Een vliegvakantie naar de zon, naast een autorit naar de winterse bergen.
 
De boeken zijn een feest voor het oog; je ontdekt er steeds nieuwe personages, situaties, en legt samen met Otto een avontuurlijke en wonderlijke reis af. Overvolle pagina’s, barstend vol detail en ongewone personages, gekke situaties, gebouwen en voertuigen. Een beetje absurd en vol humor. Deze heel eigen en specifieke verhaalstijl is het kenmerk van Tom Schamp, die op veel kleine en grote fans kan rekenen. De tekst staat lukraak verspreid over de pagina’s, vertelt het verhaal in kleine beetjes en zet de lezer eigenlijk gewoon op weg om zelf zijn of haar eigen weg te zoeken in het boek.
 
Zijn originele concept werkt nog steeds, de ongelooflijke humor en verrassende tekenstijl zijn de sterkte van deze reeks. Het vrolijke kleurenpalet springt in het oog en is een van de voornaamste redenen waarom deze boeken opnieuw in een mooi cadeauboek op de markt worden gebracht. Want een aanrader blijft het zeker. Een mooi boek om in te verdwalen en steeds opnieuw in op zoek te gaan.
 
Otto met vakantie
Vanaf 5 jaar
Auteur en illustrator: Tom Schamp

2013, Lannoo 

« Terug

bol

Bestel
Tom Schamp - Otto met vakantie
via de internet boekhandel bol