Gilles Bachelet - Mevrouw Wit Konijn

"Onderhoudend prentenboek voor jong én oud" 
mevrouwwitkonijn.jpg

Gilles Bachelet - Mevrouw Wit Konijn

(door Ineke Debels)
 
De vrouw van Meneer Konijn
 
Voor alle Alice in Wonderland fans, is er nu Mevrouw Wit Konijn, een hilarisch spin-off prentenboek van de Franse auteur-illustrator Gilles Bachelet. In de hoofdrol Mevrouw Wit Konijn, inderdaad, de echtgenote van immer gehaaste en druk bezette Meneer Konijn uit het overbekende boek van Lewis Carroll. In dit dagboek heeft Mevrouw het voor het zeggen, ze stort er toch in elk geval haar hart uit. Wat doe je anders als je man eindelijk het huis uit is en je even 5 minuten tijd hebt?
 
Mevrouw Konijn pent haar zorgen over haar man en de kinderen neer. Ze heeft net als haar man ook nooit tijd, voor zichzelf dan. Haar leven is alledaags, zegt ze, en momenten van geluk zijn spaarzaam… Met de zes kinderen heeft ze haar handen vol: een tienerdochter die niets eten wil, een drukke tweeling, een zenuwachtig meisje dat voor het eerst naar school gaat, een te wijze zoon en een krijsende baby. Dan bezorgt de stelende, hyperactieve, doorzichtige kat uit Cheshire haar ook kopzorgen. Om nog maar te zwijgen van het mensenmeisje dat opeens in hun huis opdook en steeds van lengte verandert. Mevrouw Konijn droomt van wat meer aandacht en hulp van haar man. Gelukkig heeft hij toch haar verjaardag onthouden…
 
Tekst en gedetailleerde, fantasievolle art-deco illustraties zitten vol humor. Meteen is duidelijk dat dit prentenboek van groot formaat meer voor volwassenen dan voor kinderen is. Hoewel de jongsten onder ons net zo van de overvolle zoekplaten zullen genieten, begrijpen enkel volwassenen de finesse en subtiele hints van dit boek. Denk maar aan de verwijzigingen naar personages uit de literatuur en uit Alice in Wonderland, knipogen naar ons hedendaagse, jachtige leven, de beslommeringen van elke mama vandaag. Een nieuwe favoriet van mij in elk geval.
 
Mevrouw Wit Konijn
Illustrator en auteur: Gilles Bachelet
Vertaler: Edward Van de Vendel
2014, Davidfonds/infodok


« Terug

bol

Bestel
Gilles Bachelet - Mevrouw Wit Konijn
via de internet boekhandel bol