Emile Jadoul - Plasje doen

"Een bijzonder humoristisch kleuterboek" 
plasjedoen.jpg

Emile Jadoul - Plasje doen

Potjestraining
(Door: Ineke Debels)
 
Boekjes zijn vaak een goede hulp om je kind potjestraining te geven. Elk jaar verschijnen er volop nieuwe boeken vol plasjes en kakjes, en het straffe is, ze zijn meestal ook echt heel grappig en leuk…
 
Plasje doen is het verhaal van de kleine pinguïn Leon. Hij bezorgt zijn ouders in hun kleine iglo slapeloze nachten. Elke nacht, hetzelfde liedje. Leon is wakker en moet een plasje doen. ‘Maamaa! Paapaa! Plasje doen!’ Hop, iedereen uit bed, naar het toilet en terug. En dus, elke morgen, mama en papa doodmoe. En dat zijn ze beu. Vanaf nu leert Leon om alleen naar het toilet te gaan. En als dat lukt, is hij zo enthousiast… dat hij meteen naar mama en papa holt om hen het heuglijke nieuws te melden… middenin de nacht!
 
Dit prentenboek vertedert omwille van de eenvoud van verhaal en illustraties. Een duidelijke verhaallijn, een herkenbaar en schattig hoofdpersonage, veel humor en een sterke pointe. De illustraties zijn heel duidelijk afgelijnd, in een beperkt in kleurenpallet (blauw, wit en rood) en net daarom heel erg tot de verbeelding sprekend. De simpliciteit en soberheid van Jadoul’s beelden en woorden zijn een schot in de roos en maken dit tot een bijzonder humoristisch kleuterboek.
 
Plasje doen
Vanaf 3 jaar
Auteur en illustrator: Emile Jadoul

2014, De Eenhoorn 

« Terug

bol

Bestel
Emile Jadoul - Plasje doen
via de internet boekhandel bol