Fiep Westendorp - Het grote Fiep kijkboek

"Oude pareltjes in een nieuwe bestemming." 
fiepkijkboek.jpg

Fiep Westendorp - Het grote Fiep kijkboek

(door: Ineke Debels)
 
 Een machtig mooi kijkboek over de wereld rondom ons. Met de alom bekende, klassieke illustraties van Fiep Westendorp. Die na al die jaren nog steeds verfrissend actueel en hedendaags zijn.
 
Fiep Westendorp (1916 – 2004) is een van Nederlands bekendste illustratoren. Uit haar pen kropen Jip en Janneke, Otje, Floddertje… en kregen de personages van Annie M.G. Schmidt een gezicht op papier. Haar illustraties zijn vrolijk, guitig en zitten vol ondeugendheid en humor. Fijne lijnen en uitgekiende composities zijn haar handelsmerk.
 
De selectie prenten werden in verschillende thema’s samengebracht: verkeer, woonkamer, spelletjes, boerderij… en beroepen. Het geheel is een pracht van een zoekboek, waar je naar hartenlust in kan bladeren, wijzen, aanduiden, woorden leren en wegdromen. Jij geniet net zoveel als je kind van de magie van deze illustraties. In een mooi groot vierkant formaat kregen de kunstwerkjes van Fiep Westendorp een nieuwe betekenis en een gloednieuwe bestemming. Als dat geen mooi voorbeeld van recyclage van oude pareltjes is. Een kleurige, mooie verzameling die ervoor zorgt dat Fiep’s illustraties ook bij de nieuwste generaties lezertjes harten verwarmt en dat hun ouders ietwat nostalgisch worden.
 
Het grote Fiep kijkboek
Vanaf 3 jaar
Auteur en illustrator: Fiep Westendorp
2014, Querido

  

« Terug

bol

Bestel
Fiep Westendorp - Het grote Fiep kijkboek
via de internet boekhandel bol