Leo Timmers - Franky

"Je kan alleen maar houden van deze ruimterobot!" 
franky.jpg

Leo Timmers - Franky

(door: Ineke Debels)
 
Sam is dol op robots en vertelt aan iedereen die het wil horen dat ze op een verre planeet wonen. Iedereen lacht, en niemand neemt hem serieus… Sam ontwerpt dan maar zijn eigen robot. Met Franky beleeft hij de dolste pret. En niemand hoeft het te weten, ook zijn ouders niet, ze zouden Sam toch niet geloven. Tot er op een nacht echte ruimtewezens in de voortuin opduiken.
 
Het aandeel tekst is beperkt, Timmers werkt met stripachtige tekstballonnen, wat eigenlijk heel goed aansluit bij de dynamiek (of was het mechaniek?) van dit verhaal.
 
De kracht van dit prentenboek schuilt in het talent van Leo Timmers en in de sobere, goed uitgekiende vormgeving van Maarten Deckers. Timmers brengt een wonderlijke wereld vol kleur, detail en fantasie tot leven. Zijn kleuren spreken en krijgen tegen een witte achtergrond de volle aandacht. Timmers houdt van kleine, ontroerende details en knipogen en toch zijn zijn illustraties nooit overladen. Ze verrassen steeds weer en nodigen uit tot kijken en lezen en genieten. Je wordt er altijd vrolijk van. Ze hebben een hoog retrogehalte, vooral omwille van de kleurkeuze en de thematiek. Fifties stijl, je kan niet anders dan van deze Franky houden. Want deze robot uit rare toestellen, vijsjes en moertjes is ongelooflijk menselijk en vol emoties. Het gaat niet om kille, koude machines, maar om de warmte en oprechte kracht van een vriendschap.
 
Franky
Vanaf 5 jaar
Auteur en illustrator: Leo Timmers

2014, Querido 

« Terug

bol

Bestel
Leo Timmers - Franky
via de internet boekhandel bol