Thierry Laval - Zoek en vind de dino’s

"Spelen, kijken en leren" 
ZoekVindDinos_pluizer.jpg

Thierry Laval - Zoek en vind de dino’s

(Door Ineke Debels)
 
Een boek dat garant staat voor uren kijkplezier
 
Dat ik een zwak heb voor zoekboeken, dat is geen geheim. Dit exemplaar van Davidsfonds/Infodok dat zich specifiek naar kleine dinofans richt, is ook een van mijn nieuwste favorieten. En dit niet in het minst dankzij het originele oblong formaat en het toffe, bijzonder kleurige onderwerp. Dino’s spreken tot de verbeelding. En daar hebben de auteur en illustrator van dit Franse boek dankbaar gebruik van gemaakt. Dino’s waren er lang voor mensenogen hen konden zien. Een beetje vrije interpretatie in kleur en vorm van de prehistorishe wezens is in dit boek zeker niet misplaatst. Het maakt van dit aanwijsboek een heel fleurig en vrolijk geheel.
 
Samen met mijn zoon ga ik op zoek naar dino’s, die lang vergeten en beetje magische wezens. Dat kan niet fout gaan. We gaan miljarden jaren terug in de tijd. Dat lukt ons heel duidelijk dankzij de tijdslijn op de schutbladen.
Onder het mom van zoeken en spelen en kijken, leren we over deze prehistorische wezens, over de ontwikkeling van dino’s en de eerste zoogdieren. Geschiedenis in een leuk jasje dus. En het zoeken op de extra grote pagina’s met iets dikker karton, dankzij de uitvouwpagina’s is een dubbel plezier. We komen de vreemdste namen tegen, zoeken naar de dieren uit het overzicht op de paginadubbele zoekplaat en verwonderen ons over al die kleurenpracht. Dino’s in de meest feestelijke kleuren, dit boek staat garant voor uren kijkplezier!
 
Zoek en vind de dino’s
Vanaf 5 jaar
Auteur en illustrator: Thierry Laval – Yann Couvin

2014, Davidsfonds/Infodok 

« Terug