Siska Goeminne - Wit Konijn in Wonderland

"Voor de liefhebbers van Alice in Wonderland" 
9789401428156.jpg

Siska Goeminne - Wit Konijn in Wonderland

Een spinn-off van Alice in Wonderland
(Door: Ineke Debels)
 
Ook vandaag, 150 jaar na het verschijnen van de  klassieker van Lewis Caroll,  verschijnt Alice nog in boeken. In allerlei spin-offs, in allerlei vormen en formaten. Dit recente Alice boek kan ik jullie niet ontzeggen, ze betovert steeds weer jong en oud.
 
Wit Konijn in Wonderland (Tekst: Siska Goeminne – Illustraties: Sebastiaan Van Doninck – Lannoo – 2015)
 
Dit luisterboek was meteen mijn nieuwe favoriet. Omwille van de prachtige bewerking van Siska Goeminne, die nu eenmaal woorden perfect naar haar hand weet te zetten. Een heel eigentijds en moderne tekst, die Alice meteen als pittig dametje neerzet. Het werd een krachtige, afwisselende tekst waarin een verhalend stuk perfect aansluit bij de dialogen tussen verteller, Alice, Wit Konijn en de Hartenkoningin. Het steekt een beetje de draak met het klassieke verhaal van Caroll en wordt meteen een stukje metatekst;-) alles verloopt net iets anders dan in het origineel en heeft precies dat edgy kantje waar ik van hou. Dom Konijn probeert hopeloos om alles juist te laten verlopen en de woorden op hun plaats te houden, terwijl de rebelse Alice woorden net beu is en geen zin heeft om het verhaal alweer en alweer op dezelfde manier te beleven.
Omwille van de krachtige illustraties van Sebastiaan Van Doninck. Zijn Alice is geen lieflijk, zoet meisje, maar een eigenwijs, kittig karaktertje. Het Wit Konijn is dan weer de onhandige, brave, immer-ijverige redder in nood. Zijn illustraties zijn bijzonder expressief, vol beweging en emotie. Ietwat duister en dreigend soms, maar perfect binnen het concept van deze bewerking.
Omwille van het meeslepende luisterverhaal, meesterlijk verteld door Stefaan Degand als Wit Konijn en Evelien Bosmans als Alice.
Wit Konijn in Wonderland (Tekst: Siska Goeminne – Illustraties: Sebastiaan Van Doninck – Lannoo – 2015)
 
Voor meer boeken rond Alice in Wonderland én andere kinderboeken, lees de blog van Ineke Debels: Wonderland-byAliceBlog
 

 

 

« Terug

bol

Bestel
Siska Goeminne - Wit Konijn in Wonderland
via de internet boekhandel bol